Čermakovi "pijanci" još uvijek čekaju odobrenje za gradnju

Vijećnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas su većinom glasova odgodili donošenje izmjena i dopuna Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Slobodne carinske zone Jankomir, a koji se tiču izgradnje tzv. "Čermakovih pijanih nebodera", zbog nepoštivanja procedure.

 

Tomislav Saucha (SDP) je u ime Odbora za statut, poslovnik i propise predložio Skupštini da odgodi odlučivanje o tom prijedlogu dok predlagatelj ne uskladi Konačni prijedlog odluke s Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja Slobodne carinske zone Jankomir. Poručio je kako nisu protiv toga da se u gradu nešto gradi, ali da će "odgađati donošenje te odluke dokle god bude protivna zakonu". Uz sve dužno poštovanja prema investitoru i njegovim novcima ne možemo dopustiti da ovo ide dalje unatoč pogrešci priređivača prijedloga, poručio je Saucha i dodao kako neće popustiti pritiscima bilo koga pa tako i medija.

Potpredsjednik Gradske skupštine Josip Kregar kazao je kako se čini kao da se "radi o jednom slučaju, čovjeku i neboderu, no rasprava je pokazala da je riječ o načelima i principima kojih se moramo držati", poručio je Kregar dodavši da zakon postoji samo ako je črst. Odluke ove skupštine, kako je rekao, moraju za izvršnu vlast Zagreba biti obavezna instrukcija, a ne nešto što se može promijeniti.

Predstavnica Kluba HDZ-a Danira Bilić nije se složila s "prijedlogom predviđenih intervencija" rekavši kako Zagreb nema strategiju izgradnje visokih zgrada, već samo smjernice za uži dio grada, ali ne i tamo gdje su predviđene gospodarske zone. S ovim prijedlogom povećava se koeficijent iskoristivosti i izgrađenosti, smanjuje se postotak zelenila na 15 posto iako je bilo predviđeno 20 posto, poručila je Bilić. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox