Četiri znaka kad trebate dati otkaz

Ideja da dobrovoljno daju otkaz na poslu mnoge zastrašuje i zasigurno nije odluka koja se treba donijeti olako. Mnogi će svoju cijelu karijeru provesti kod istog poslodavca ali u nekom trenutku karijere morali biste razmotriti da krenete dalje ako očekujete da napredujete.Ovo su četiri ključna znaka koja bi vam trebala pomoći da odlučite trebate li dati otkaz kako bi ostavarili napredak u vašoj karijeri, donosi Desert News.

1. Imate osjećaj da stagnirate

U svakom poslu trebali bi ste tražiti da učite i razvijate se. Kada su takvi dani rijetki ili morate pronaći kako ponovno potaknuti rasti ili krenuti dalje.

2. Previše ste opušteni

Nema rasta bez nelagode. Iako se možemo dobro osjećati ako smo jedini koji znamo dobro izvršiti zadatak ta razina vještine ima i svoje negativne strane odnosno zbog nje se osjećamo smireno. Što se smirenije osjećamo vjerojatnije je da želimo ostati na tom sigurnom mjestu. No osjećaj da spavamo jer smo na vrhuncu također je znak da smo u poziciji da promijenimo radno mjesto za ono koje više obogaćuje naše profesionalne mogućnosti.

3. Ne možete napredovati na višu poziciju

Jedna od najvećih frustracija na radnom mjestu je kad vidimo da se druge za koje vjerujemo da su manje vješti i iskusni od nas unaprjeđuje. Kada postane jasno da jednostavno nećemo doći do rukovodeće pozicije ne bi se trebali povući i dopustiti da se osjećamo podcijenjeno već posao potražiti negdje drugdje.

4. Previše ste plaćeni

Prevelika plaća nije nužno dobra stvar. Ako tvrtke znaju da svojim najboljim zaposlenicima mogu omogućiti ograničene mogućnosti i razvoj to obično kompenziraju novcem kako bi ih uvjerili da ostanu. No takvi zaposlenici ne uče ništa novo. Stoga ako osjećate da ste previše plaćeni za posao koji bi mogli raditi i u snu, trebali biste istražiti druge opcije. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox