Clinton: Suradnja Pakistana i SAD-a strateški važna

Suradnja s Pakistanom strateška je potreba za SAD, čak i kada Washington vrši pritisak na Islamabad da djeluje odlučnije u borbi protiv terorizma, izjavila je u četvrtak američka državna tajnica Hillary Clinton na konferenciji za novinare održanoj u Parizu.

 

Imamo brojna očekivanja od pakistanske vlade i željeli bismo da ih ona i ispuni, no istodobno želim istaknuti kako pakistanska vlada nije nikad bila u drugom planu - rekla je Clinton na konferenciji za novinare održanoj u Parizu. Članovi američkog Kongresa svojedobno su zaprijetili da će uskratiti milijarde dolara pomoći Pakistanu.

Oni su i sami bili angažirani u vlastitoj borbi s teroristima i ekstremistima koji su, ne birajući, ubijali ljude ne vodeći računa o njihovoj životnoj dobi ni o spolu. Sada želimo naše partnerstvo postaviti na što snažnije temelje - rekla je Clinton.

Međunarodna zajednica uspjela je ubiti više terorista na pakistanskom teritoriju nego bilo gdje u svijetu, a to se ne bi moglo ostvariti bez pakistanske suradnje - istaknula je državna tajnica. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox