CNN proglasio Jerolim najboljom destinacijom za naturizam

Hrvatski otok Jerolim CNN-ov Lonely Planet je proglasio petom destinacijom za putovanje u 2012. godini, piše vecernji.hr 

CNN je odlučio i da ja otok Jerolim u blizini Hvara najbolja svjetska destinacija za sve one koji su željni naturizma. Otok je u žestokoj konkurenciji prestigao plaže Brazila, Tajlanda, Azurne obale, Grčke, Kalifornije, pa čak i Havaja i Kariba. Jerolim je samo jedan od otočića zadivljujuće kolekcije Paklinskih otoka, opisuju ga na suite 101, nasuprot gradu Hvaru koji posjetiteljima pružaju brojne brojne aktivnosti kao i nebrojeno mnogo skrivenih zaljeva i uvala prošaranih borovom šumom. S glavnim otokom povezani su morskim taksije koji isplovljavali s  rive. 

Hrvatska je poznata po svojim FKK plažama – piše u izvješću CNN-a u kojem se dodaje i da je Jerolim "najbliži od Paklinski otoka i čuven je po svojim neiskvarenim stjenovitim obalama i kristalno čistom moru". 

Jerolim je prvi naturistički otok u Hrvatskoj od kada je u 1960. takva vrsta turizma postala vrlo popularna, a danas je vrlo važan dio ponude koju ponajviše popunjavaju njemački gosti. Proglašenje Jerolima najboljom nudističkom plažom svijeta samo je jedna od brojnih nagrada koju su Hvar i pripadajući otoci primili. Lonely Planet proglasio ga j jednom od top pet destinacija za 2012., a čitatelji Conde Nasta izabrali su ga za osmi najbolji europski otok. (HT)

 

Izvor: www.vecernji.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox