Čobankoviću skidaju imunitet?

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora trebalo bi odlučiti o zahtjevu za izdavanjem odobrenja i pokretanjem kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika i bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. 

Zahtjev se najvjerojatnije odnosi na optužnicu u slučaju Planinska o čijem sadržaju se u USKOK-u još uvijek ništa ne može doznati. USKOK je naime podignuo i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera koja se odnosi na slučaj Planinska, a mediji navode da je uz njega optužen i Čobanković te bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević, piše HRT

 Fiolić je, nagađa se, prodao zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. godine Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne, a u tome su mu pomogli tadašnji premijer Sanader, ministar Čobanković te Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna vrijednost i cijena koju je platilo Ministarstvo povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

Mediji su već objavili da je Čobanković u istrazi sve priznao rekavši da je radio na izričit zahtjev Sanadera te da je i njega i Fiolića upozoravao da je riječ o prevelikoj cijeni. Nagađa se da se nagodio s USKOK-om za kaznu od oko godinu dana zatvora. U pozivu koji je predsjednica MIP-a Gordana Sobol poslala članovima povjerenstva navodi se da optužnica, zbog obimnosti, nije priložena uz materijale za sjednicu, ali da se može dobiti na uvid. (HT)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox