Coca-Cola HBC Hrvatska zatvara punionicu i otpušta radnike

Coca-Cola HBC Hrvatska objavila je da pokreće program preustroja koji između ostalog obuhvaća zatvaranje punionice vode u Gotalovcu i otuštanje radnika. 

U planu je i prepuštanje poslova međuskladišnog prijevoza i dijela poslova skladištenja vanjskim dobavljačima. Zbog programa preustroja bez posla će ostati 79 zaposlenika i pokrenuti su razgovori s Radničkim vijećem o programu zbrinjavanja. Rezultat je provedbe programa preustroja prestanak potrebe za daljnjim zapošljavanjem 79 zaposlenika, od čega je 41 iz skladišta, 15 iz međuskladišnoga prijevoza, 21 iz punionice u Gotalovcu i dva iz administrativnih služba, navodi se u priopćenju.

Uprava je, kako se ističe, pokrenula razgovore s Radničkim vijećem kako bi se u socijalnom i partnerskom razgovoru donio odgovarajući program zbrinjavanja. Svim zaposlenicima bit će osigurane otpremnine u skladu s najboljom tržišnom praksom, a prestanak rada najavljen im je od četiri mjeseca do godinu dana unaprijed. Uz to, tvrtka je za više od trećine obuhvaćenih programom preustroja pronašla posao kod drugih poslodavaca, a intenzivno se istražuje postoje li mogućnosti pronalaženja posla i za ostale zaposlenike obuhvaćene programom, navodi se u priopćenju.

Iz Coca-Cole HBC Hrvatske navode kako su se u idućem razdoblju odlučili snažnije posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti - proizvodnji i prodaji pića. Stoga će se, najavljuju, proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prijevozom robe od kraja ožujka 2013. većim dijelom prepustiti specijaliziranim tvrtkama kojima je to temeljna djelatnost. Najavljuju i kako će krajem kolovoza iduće godine zatvoriti punionicu vode u Gotalovcu jer im je zbog nepovoljnog stanja na tržištu proizvodnja vode u Hrvatskoj postala neodrživa.

Nakon provedenih analiza tvrtka je procijenila kako nema ekonomskog opravdanja za zadržavanje punionice vode u Gotalovcu. Njezina je iskorištenost trenutačno svega 20 posto. Stoga će punionica u Gotalovcu prestati s radom 31. kolovoza 2013., a tvrtka će i dalje ostati prisutna na tržištu vode u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju. Prenosi se i izjava glavnog direktora Coca-Cole HBC Hrvatska Mircea Draja koji je, objašnjavajući razloge za donošenje odluke o pokretanju programa preustroja, kazao kako su ih nepovoljni uvjeti poslovanja na hrvatskom tržištu potaknuli da uvedu mjere kojima će poboljšati svoju konkurentnost i time zaštititi dugoročnu stabilnost svog ukupnog poslovanja u Hrvatskoj. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox