Čović ostaje i bez posla i bez stana?

Prvi čovjek Zagrebačkog holdinga mogao bi imati sve, samo ne bezbrižno ljeto. Naime, gradska skupština, kao i Skupština Holdinga, sljedeći će tjedan odlučivati o reizboru o reizboru Ive Čovića na čelno mjesto te megatvrtke, što bi moglo značiti da neće dobiti novi mandat.

No, tu nije kraj Čovićevim problemima što pokazuje i nalog Ministarstva graditeljstva, prema kojem bi trebao ostati i bez svog stana na Novoj cesti na Trešnjevci.

Naime, Ivo Čović i još 130 vlasnika, stanove su kupili od Industrogradnje u zgradi uglovnici na adresi Nova cesta 120-128 i Zvornička 7-13, bespravno sagrađenoj 1990.-1993. na zemljištu koje nije imovinskopravno riješeno, pa nema ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu.

Građevinska inspekcija, koja spornu lokaciju proučava još od studenoga 2010. godine, izdala je 4. lipnja ove godine stanarima rješenje prema kojem u roku od 45 dana moraju okloniti stambeno-poslovnu građevinu: podrum, prizemlje, četiri kata i tavan. Odnosno, Čović i njegovi susjedi bi u sljedećih desetak dana trebali napustiti svoje domove i platiti rušenje, piše Večernji list.

Stanari su potvrdili da nemaju vlasničke listove, ali da su stanove pošteno platili i da zgradu ne namjeravaju napustiti ni rušiti. Za list su ispričali kako je upravitelj zgrade predao žalbu na rješenje te da očekuju da će rušenje biti odgođeno i da će se pokrenuti pravna procedura jer svi imamo ugovore s investitorom. (jk)

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox