Crna Gora dobila prvo nautičko naselje, a Dubrovnik konkurenciju

Crnogorski gradić Tivat vrlo je simpatično turističko mjesto, a odsad ima još jedan adut – prvo nautičko naselje u toj zemlji, piše Poslovni dnevnik. Eto konkurencije našem Dubrovniku.

 

Kanadski milijarder Peter Munk svečano je otvorio novo naselje u koje će u konačnici uložiti više od 300 milijuna eura. Dva rezidencijalna djela ovog naselja i naravno njegova marina, ulaze u popis najljepših objekata te vrste na Mediteranu, piše ovaj dnevnik, a 45 luksuznih stanova i apartmana koštat će od 145 tisuća do 1,8 milijuna eura, s time da je 95 posto stambenog prostora već rezervirano. Kupci su uglavnom Rusi, Britanci, Nijemci, Austrijanci i Švicarci.

Plan kanadskog milijardera je pretvoriti crnogorsko primorje u Azurnu obalu, a tome će pridonijeti i luksuzne trgovine, barovi, yachting agencije i ostala ponuda novog nautičkog naselja. Munk najavljuje i gradnju golf terena blizu ovog gradića.
Blago Balkancima što stranci osjećaju taj "sveti poziv" investirati u našu jadnu nerazvijenu prirodu i što imaju taj „genijalni“ plan cijeli Balkan pretvoriti u Azurnu obalu koju će si moći priuštiti samo oni najbogatiji. (MJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 5. srpanj 2011.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox