Crna Gora nudi posao za 15.000 stranaca

Crna Gora očito ima više radnih mjesta no što ih ima nezaposlenih građana ili jednostavno nema ''kvalificirane radne snage'' što je problem s kojim se susreće i Hrvatska. Naime, ova zemlja tijekom nadolazeće turističke sezone nudi 15.000 novih radnih mjesta za koje mogu konkurirati i stranci, piše posao.hr.

 

Među najtraženijima su kuhari, konobari, sobarice, recepcioneri, slastičari te građevinski radnici. Kada je riječ o plaćama, ''cifre'' se kreću od 300 do 1.500 eura. Naime, dnevnica za fizičke poslove u primjerice građevinarstvu i poljoprivredi je od 25 do 35 eura. Šankeri i zaposleni u kioscima mogu očekivati mjesečno 400 eura, a majstori na roštilju od 700 do 1.000 eura. Najviše mogu zaraditi kuhari, čija plaća može dosegnuti i 1.500 eura.

Crna Gora tijekom sezone inače ''ugošćuje'' mnoštvo stranih radnika, a neki podaci pokazuju kako samo iz Srbije dođe 65.000 do 110.000 koji ljeti zarade za svoju koricu kruha. Hoće li i Hrvati ove godine na posao u Crnu Goru? Budući da je kod susjeda trava uvijek zelenija, možda je i posao bolji. (SJ)

 

Izvor: www.posao.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox