Crna Gora: Prihodi od turizma prepolovljeni u odnosnu na lani

Prema podacima Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u toj je zemlji na vrhuncu sezone registrirano 96.552 turista, što je na istoj razini kao i prošle godine. Kako navodi podgorički dnevnik Vijesti, crnogorski su primorski gradovi posjećeni, privatni smještaj nije popunjen, tzv. vikend-stanovi su prepuni, a prihodi upola manji nego prošle godine. 

Naime, turistički su dužnosnici suglasni da je stigla kazna za lošu turističku politiku. Kletva ministra turizma Crne Gore Predraga Sekulića da je Budva uništena i neka ide do kraja čini se da se ostvaruje već ovo ljeto koje je, prema ocijeni turističkih radnika, jedna od najlošijih sezona u ovom desetljeću.

Građevinski kaos, na tisuće sagrađenih vikend-stanova i apartmana rezultiralo je time da je u Budvi 50.000 gostiju, a privatni je smještaj poluprazan, hoteli su slabije popunjeni nego lani, ugostitelji se žale da su im prihodi prepolovljeni u odnosu na prošlu godinu i da im je došla niskoplatežna klijentela.

Tvrdnja da je sezona pukla čuje se na svakom koraku. Budvanski je turizam, na što su već upozoravali turistički dužnosnici, doveden do apsurda - grad je pun, a gradska blagajna prazna. Crnogorska je turistička odredišta popunila niskoplatežna klijentela iz regije te ruski proletarijat.

Ove sezone u Crnoj je Gori više turista iz Rusije nego lani i više nego ijedne godine, ali dobar dio njih našao je smještaj kod prijatelja koji imaju nekretnine na crnogorskoj obali kupljene tijekom tržišne groznice, prenosi business.hr. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox