Croatia Airlines ruši rekorde u prijevozu putnika

Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u srpnju je prevezla rekordan broj od 236.890 putnika, što je gotovo 9.100 putnika ili 4 posto više u odnosu na dosadašnji rekordni mjesec, srpanj 2011.

Najveći broj putnika u jednom danu zabilježen je u ponedjeljak, 23. srpnja, kada je u zrakoplovima te kompanije ukupno prevezen 8.161 putnik, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. U CA ističu kako je u ovogodišnjem srpnju za 1,9 postotnih bodova poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine, koja je iznosila 75,6 posto. Prošlog je mjeseca, 18. srpnja, zabilježen i ovogodišnji milijunti putnik CA, najranije u povijesti tvrtke tj. dva dana prije u odnosu na dosadašnji rekordni datum (20. srpnja 2011.).

U prvih sedam mjeseci ove godine na letovima CA ukupno je zabilježeno 1.087.699 putnika, što je za 2 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a istodobno i najveći broj putnika u prvih sedam mjeseci od početka komercijalnog letenja 1991. godine. Pritom je za 1 postotni bod poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF), koja je u prvih sedam mjeseci iznosila 66,4 posto.

Točnost polijetanja i slijetanja unutar 15 minuta (zrakoplovni kriterij za točnost letačkih operacija), iznosila je 83,7 posto, što je jedan od boljih rezultata među aviokompanijama u članstvu Europske udruge avioprijevoznika, AEA (Association of European Airlines), navodi se u priopćenju. Flota Croatia Airlinesa sastoji se od 13 zrakoplova, sedam mlaznih zrakoplova Airbus te šest novih turboprop zrakoplova Dash8. (Hina/HT)

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox