Croatia Airlines u listopadu povezuje Hrvatsku sa 15 europskih odredišta

A. Grubelić

Croatia Airlines i u listopadu ove godine nastavlja povezivati Hrvatsku s najvažnijim europskim metropolama i prometnim čvorištima, a zračna povezanost unutar Hrvatske putnicima će se i dalje omogućavati letovima u domaćem redovitom prometu.


Tijekom listopada zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno će povezivati Hrvatsku sa 15 međunarodnih odredišta (Amsterdam, Beč, Berlin, Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, Lyon, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich). Putnicima iz navedenih prometnih čvorišta pružaju se povoljne mogućnosti priključnih letova diljem svijeta, osobito na letovima partnera Croatia Airlinesa iz udruge Star Alliance. 

U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, iz Splita će se letjeti u 10 europskih metropola, iz Dubrovnika u dva međunarodna odredišta, a iz Rijeke će se i dalje letjeti u München. 

U domaćem redovitom prometu zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb s pet hrvatskih zračnih luka (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula  i Bol na otoku Braču), a nastavljaju se i letovi na linijama Osijek - Split i Osijek - Dubrovnik.

Nacionalni prijevoznik i u ovim se izvanrednim okolnostima potvrdio kao važan čimbenik prometne infrastrukture Republike Hrvatske, s obzirom da ni u jednom trenutku nije prekinuo letenje te je bio jedini avioprijevoznik koji je tijekom epidemiološke krize kontinuirano omogućavao prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica. Zrakoplovi tvrtke, podsjećamo, tijekom vrhunca turističke sezone izravno su povezivali Zagreb s 14, Split s 11 i Dubrovnik sa 7 međunarodnih odredišta.

Posebno treba naglasiti kako je sigurnost letenja, odnosno putnika, i dalje prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Sve mjere zaštite, koje tvrtka provodi od pojave epidemije koronavirusa, u potpunosti su usklađene s odlukama i preporukama javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih vlasti. Za cijelu posadu zrakoplova obvezno je korištenje zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, dezinficijensi), zrak u putničku kabinu zrakoplova ulazi iz atmosfere i pritom se pročišćava najsuvremenijim filterima, a zrakoplovi se kontinuirano dezinficiraju. Također, za putnike vrijedi obveza nošenja pokrivala za lice i maski tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini, a na raspolaganju su im i dezinfekcijske maramice.

Vrijedi istaknuti kako Croatia Airlines zbog epidemiološke krize svojim korisnicima usluga nudi fleksibilne uvjete u vezi s kupnjom karte i putovanjem. Konkretno, putnicima je na raspolaganju neograničen broj promjena datuma putovanja i to bez naplate naknade, kao i povrat uplaćenog novca u obliku vouchera koji se može zamijeniti za novu kartu u razdoblju od godine dana od izdavanja. Detaljnije informacije mogu se dobiti na prodajnim mjestima tvrtke i agentskoj mreži, a objavljene su i na kompanijskoj web stranici www.croatiaairlines.hr   PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox