Croatia osiguranje zbog Coninga napalo predsjednika svog NO

Povodom medijskih napisa u protekla dva dana vezano uz davanje kredita varaždinskoj tvrtki Coning od strane Croatia osiguranja, a u svrhu cjelovitog informiranja hrvatske javnosti, iz ovog javnog poduzeća reagirali su priopćenjem u kojem naglašavaju kako imaju mogućnost davanja kredita ključnim postojećim i potencijalnim korporativnim klijentima temeljem odredbi Zakona o osiguranju, baš kao i ostale osiguravateljne tvrtke u Hrvatskoj.

U slučaju tvrtke Coning, kao i u svim drugim slučajevima, Croatia osiguranje ponašala se profesionalno i stručno, uz poštivanje zakonskih propisa, internih akata i poslovnih interesa našeg Društva.

Croatia osiguranje svoja ulaganja maksimalno disperzira i na taj način postiže odlične rezultate. Procedure za dobivanje zajma izuzetno su složene i uvijek, bez iznimke, praćene jakim instrumentima osiguranja koji osiguravaju naplatu potraživanja u skladu sa odredbama Zakona o osiguranju. Treba navesti i da je dobivanje kredita od Croatia osiguranja relativno dugotrajan proces i da on nije mogao biti odrađen ad hoc dva dana prije izbora, kako se navodi u medijima.

Menadžment Croatia osiguranja nije niti u jednom od navedenih procesa narušio interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava. Naprotiv, u konkretnom slučaju stručne službe Croatia osiguranje poštivale su sve procedure u procesu odobravanja kredita, a vodile su se prvenstveno interesima tvrtke, tj. povećanjem zaračunate premije, tržišnog udjela i profitabilnosti tvrtke. Plasman sredstava osiguran je u cijelosti bankovnom garancijom, kao i svim ostalim elementima osiguranja naplate potraživanja, navodi se u priopćenju.

Protiv svog predsjednika

Sve navedeno bitno je naglasiti i zbog navodne izjave predsjednika Nadzornog odbora Croatia osiguranja prof. dr. sc. Nikole Mijatovića u Večernjem listu od 14. prosinca u kojoj se, unatoč danim izravnim informacijama od Uprave Društva o ključnim činjenicama vezanima uz poslovni odnos s tvrtkom Coning, kao i unatoč mogućnosti traženja detaljnih i sveobuhvatnih informacija o dotičnom slučaju, iznose ocjene kojima se prejudicira da je ponašanje Uprave Društva, u konkretnom slučaju, suprotno zakonu, internim aktima i interesima Društva.

Takvim navodno danim ocjenama predsjednika Nadzornog odbora, cijela priča dobiva posebno na težini te se nanosi izravna šteta Croatia osiguranju, kako njenom poslovanju, tako i ugledu među osiguranicima, poslovnim partnerima i ukupnom javnošću, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Croatia osiguranje. (PS/JK)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox