Cromaris ulaže u proizvodno-logistički centar na zadarskoj Gaženici

Cromaris i Tankerkomerc sklopili su kupoprodajni ugovor temeljem kojeg Cromaris postaje vlasnik nekretnine u zadarskoj Gaženici koja će postati budući Cromarisov centar za preradu i distribuciju ribe, a odredbe ugovora bit će realizirane u roku od 40 dana, priopćili su iz Cromarisa, tvrtke iz sastava Adris grupe.

U budući Proizvodno-logistički centar u Zadru Cromaris planira preseliti pogon za sortiranje ribe s trenutne lokacije na otoku Ugljanu, dok će dosadašnji sortirni centar postati proizvodni centar za uzgoj ribe na moru.

U novom Proizvodno logističkom centru u Zadru planira se uspostaviti i linija za proizvodnju ribljih prerađevina većeg kapaciteta.

Planirana reorganizacija, navodi se, u skladu je sa zacrtanim smjerom poslovanja Cromarisa - ponuda visokokvalitetne ribe "Svježe i zdravo iz Jadranskog mora".

Ovom investicijom Cromaris nastavlja zacrtani dugoročni investicijski ciklus. Prošle je godine, podsjeća se, u Cromarisu dovršena dokapitalizacija vrijedna više od 155 milijuna kuna.

Cilj ulaganja u proizvodnju i tehnologiju prerade ribe daljnji je rast i razvoj tvrtke, odnosno povećanje proizvodnje na 5000 tona godišnje. (Hina/jh)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox