Čuda da se dese...: Vlada izgubila podršku birača HDZ-a i HSS-a?

Agencija Ipsos Plus provela je istraživanje, a predstavila Nova TV, koje pokazuje trenutno (ne)zadovoljstvo hrvatski građana stanjem u državi i radom Vlade. Čak 83 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a tek 9 posto misli suprotno, prenosi poslovnipuls.hr.

 

Ovakvi rezultati baš i na iznenađuju jer ako ćemo po nečemu pamtiti prošlu godinu i početak ove, to su prosvjedi, štrajkovi i velika nezaposlenost. No ono to je zanimljivo jest podatak da čak 60 posto birača vladajućeg HDZ-a misli kako zemlja ide u lošem smjeru, a interesantno je i da su najpesimističniji oko smjera Hrvatske birači vladajućeg HSS-a (97 posto).

Poteze Vlade ne odobrava 74 posto birača, a 16 posto birača ipak im drži stranu, a tu spada 45 posto birača HDZ-a.

Laburisti došli do izbornog praga

Pobjednikom veljače, kako ih naziva Mislav Bago su Hrvatski laburisti koji su sa 4,8 posto podrške birača došli do izbornog praga i sada se nalaze na petom mjestu stranaka u Hrvatskoj.
Lijevi blok pak uživa podršku 44,3 posto građana, dok se desni sve više srozava i sada je na 24,2 posto.

Premijerka Jadranka Kosor koja je prošli mjesec privukla naklonost 41 posto građana, ovaj je mjesec pala na 28 posto, najlošiji rezultat od preuzimanja dužnosti premijerke. Zoran Milanović, pretendant na mjesto premijera, ima potporu 48 posto građana, ali i dalje je najpopularniji predsjednik Ivo Josipović s 84 posto. (MJ)

 

Izvor: www.poslovnipuls.com/dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox