Dalmacijavino: Dogovorena isplata zaostalih plaća i objava natječaja za privatizaciju

Izaslanstvo splitskog Dalmacijavina na današnjem je sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem u Zagrebu dogovorilo isplatu zaostalih plaća te raspisivanje natječaja za treći krug privatizacije te tvrtke, doznaje se u Ministarstvu poljoprivrede što su potvrdili i predstavnici sindikata Dalmacijavina.

Isplate zaostalih plaća

Dogovorili smo se da će idućeg tjedna biti isplaćen zaostali dio plaće za kolovoz ove godine, a do Božića ili najkasnije do Nove godine i za rujan, izjavio je predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina Lukica Bucat koji je s predstavnicima uprave Dalmacijavina bio na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede. I glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić potvrdio je da bi idući tjedan trebao biti isplaćen drugi dio plaće za kolovoz, a ovaj mjesec i plaće za rujan. Također je dogovoreno da se sredinom siječnja 2011. godine raspiše natječaj za treći krug privatizacije Dalmacijavina, kazao je.

Uvjeti Sindikata

Nezavisni sindikat Dalmacijavina je sredinom ovog tjedna za danas najavio dolazak u Zagreb kako bi zatražio isplatu zaostalih plaća te kako bi dobili čvrst sporazum za održanje tvrtke u sklopu kojeg bi se utvrdio datum raspisivanja natječaja za treći krug privatizacije. Iz sindikata su bili zaprijetili da bi sve dok se ne postigne takav sporazum mogli biti zaustavljeni radovi na preseljenju pogona Dalmacijavina iz splitske trajekne u sjevernu luku. Podsjetili su pritom kako je sindikat u ožujku ove godine pristao na preseljenje pogona tvrtke pod uvjetom da se istodobno raspiše natječaj za treći krug privatizacije, ali se to još nije dogodilo. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox