Dalmacijavino ide u stečaj?

Splitski Trgovački sud donio je rješenje kojim se pokreće postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Dalmacijavino, ali još nije donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka, doznaje se od predsjednika Trgovačkog suda u Splitu Ivana Basića.

Današnjim rješenjem sud je odredio ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka koje će se održati 17. travnja ove godine, rekao je predsjednika Trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić. Hrvatska je Vlada na svojoj sjednici 22. ožujka zaključila kako je Dalmacijavino prezaduženo, nelikvidno i već duže vrijeme s blokiranim žiro-računom tako da su se stekli uvjeti za stečaj.

Po podacima iz preliminarnog izvješća o poslovanju za 2011., objavljenog u veljači na Zagrebačkoj burzi, Dalmacijavino je prošle godine ostvarilo gubitak u iznosu od gotovo 177 milijuna kuna, što je za 64 milijuna kuna ili 56,6 posto veći gubitak nego 2010.

Uz preneseni gubitak iz prijašnjih godina od 797,3 milijuna kuna ukupni kumulirani gubitak iznosi 974,3 milijuna kuna i prelazi iznos temeljnog kapitala za 818,8 milijuna kuna, navelo je poslovodstvo te tvrtke u bilješkama uz to izvješće. Dalmacijavino je, po podacima iz izvješća, krajem prošle godine imalo 426 zaposlenih. (Hina/HT)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox