Dalmatinci najnezadovoljniji političkim strankama

Istraživanje Nacionalnog indeksa sreće (NIS) o tome što građani misle o radu političkih stranaka, provedeno krajem svibnja, pokazalo je da 72 posto građana smatra kako političke stranke ne rade u interesu građana, a samo je dva posto ispitanika zadovoljno njihovim radom.

Istraživanje su proveli financijsko-poslovni mjesečnik Banka, istraživačka agencija Hendal i osiguravatelj Allianz Zagreb.

Pritom je nezadovoljstvo posebno izraženo u dobnoj skupini od 25 do 44 godina, navodi se u priopćenju. Rezultati su pokazali da su značajno nezadovoljniji radom političkih stranaka građani u Dalmaciji od onih u Istri, Gorskom kotaru i Primorju.

U gradskim sredinama iznad 100.000 stanovnika nezadovoljstvo strankama je značajno veće negoli u mjestima do 2.000, a osobe od 25 do 44 godina značajno su nezadovoljnije od mladih (do 24 godine) i starijih (65+). Muškarci i žene podjednako lošim ocjenjuju rad stranaka, a s obzirom na status obrazovanja građana, većih odstupanja u ocjenjivanju stranaka također nema.

Nezaposleni građani su najnezadovoljniji, dok su osobe s mjesečnim primanjima kućanstava između 2.500 i 4.000 kuna značajno nezadovoljnije radom stranaka u odnosu na one s prihodima između 4.000 i 7.000 kuna, ali i oni s manje od 2.500 kuna mjesečno. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox