Dan nakon diplome posao osiguran

Zemlja partner ovogodišnjeg devetog sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji u četvrtak stiže u Rijeku, ove je godine Kanada, u kojoj budući studenti mogu dobiti stipendiju i do 1.000 kanadskih dolara na mjesec.

"Nakon završenog studija mogu dobiti posao, a kanadska im Vlada daje punu vizu pa i čak i mogućnost državljanstva", objasnio je za Dnevnik.hr David Oancia s Niagara koledža u Kanadi.

Na zagrebačkom sajmu se nudilo čak 8.400 stipendija - od nekoliko stotina kuna na mjesec pa do onih koje pokrivaju baš sve troškove života i studiranja. Japan je npr. po novčanim izdacima teško nadmašiti. "Od puta do Japana do povratka nazad u Hrvatsku po završetku studija. Upisnine, sam studij, znači, apsolutno sve", rekao je Tomislav Mikuljan iz japanskog Veleposlanstva.

U Hrvatskoj za besplatni studij valja odjenuti uniformu i posao je osiguran. "Jedan dan nakon što diplomirate, vi ste već djelatna vojna osoba pa primate plaću čak i za taj mjesec", kazao je natporučnik i vojni pilot Bojan Bosnić s Hrvatskog vojnog učilišta 'Petar Zrinski'. (PS/Z.R.)

Izvor:net.hr

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox