Danas isplata predzadnje rate umirovljenicima

Foto: telegraph.co.uk

Umirovljenici i njihovi nasljednici danas će dobiti predzadnju ratu koju im država mora isplatiti zbog povrata umirovljeničkoga duga. Potvrdio je to glavni državni rizničar Miljenko Fičor.
Vlada će iz državnog proračuna sutra isplatiti 820 milijuna kuna. Novac će primiti oko 140 tisuća umirovljenika koji su se odlučili na model sporije isplate duga. To je pretposljednja rata duga, a ostatak od oko 120 milijuna kuna bit će isplaćen sljedeće godine.

Iz HPB Investa priopćeno je da sredstva biti uplaćena na tekuće račune i štedne knjižice članova Fonda ili će se isplatiti u poštanskim uredima putem tzv. uputničkog naloga koji su članovi Fonda dobili na kućne adrese.

Uputnički nalog služi za gotovinsku isplatu sredstava na šalterima Hrvatske pošte, a vrijedi do 31. siječnja 2013. godine, piše hrt.hr.

Ako članovi Fonda do tada ne podignu svoja sredstva, trebaju se javiti u HPB Invest kako bi dogovorili način isplate. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom telefonu HPB Investa 0800 8005, a za pozive iz inozemstva na broju telefona 00385 1 5550 440. (sh)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox