Daniel Srb: Bošnjaković bi trebao dati ostavku

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je kako hrvatska Vlada nema hrabrosti zaoštriti odnose sa Srbijom, što za posljedicu ima stradavanje hrvatskih branitelja.

Za jučerašnji potez potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa koji je prozvao ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića jer je njegovo ministarstvo držalo u ladici 34 dana optužnice koje su stigle iz Beograda protiv 44 hrvatska državljana, rekao je da je on najvjerojatnije iniciran njegovim osobnim položajem ili pak predstojećim izborima.

Apsolutno sam siguran, rekao je Srb na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, da su u Hrvatskoj svi sve znali o postojanju optužnica, a ako nisu trebalo bi se postaviti pitanje cijelog informacijskog sustva u Hrvatskoj – na koji način i kako se informira vlada, pojedina ministarstva i nadležna tijela.

"Ako sam o cijelom tom procesu bio informiran ja kao saborski zastupnik onda je o tome morala znati i vlada i vladini dužnosnici", ustvrdio je Srb podsjećajući kako je još 7. siječnja ove godine upozorio javnost o postojanju procesa protiv 350-tak hrvatskih branitelja kao i da se ti procesi u kontinuitetu vode.

Optužba koja je jučer iznesena na račun ministra Bošnjakovića zahtijeva ostavku ili razrješenje ministra, kazao je Srb dodajući kako drži potrebnim provesti opsežnu istragu o postupanju s optužnicama u hrvatskim državnim tijelima.

O tome bi, kako je rekao, trebalo formirati posebno saborsko istražno povjerenstvo. Čelnik HSP-a izrazio je želju da on pokrene tu proceduru, a izrazio je i nadu da će je podržati i Vladimir Šeks. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox