Darinko Kosor: Lijevoj koaliciji će peti član očito biti MMF

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor pozvao je Zorana Milanovića, kao predsjednika SDP-a i čelnog čovjeka Kukuriku koalicije da se izjasni koji je službeni stav lijeve koalicije o nedavnim najavama Slavka Linića (SDP) da će se nakon izbora u Hrvatsku pozvati Međunarodni monetarni fond (MMF).

HSLS ne dvoji da treba smijeniti, kako je rečeno, nesposobnu vlast HDZ-a, ali nije u redu zbunjivati građane i imati jedan program koji im se servira prije izbora, a drugi držati ispod stola za primjenu nakon izbora, što se očito događa u Kukuriku koaliciji, kazao je Kosor na konferenciji za novinare, osvrćući se na oprečne izjave različitih ljudi iz te koalicije vezanih uz pozivanje MMF-a.

Po mišljenju HSLS-a, nema nikakve potrebe za dolaskom MMF-a u Hrvatsku jer je ta institucija u zadnjih deset godina imala niz neuspješnih akcija širom svijeta gdje su došli spašavati države, ali se dogodila samo privatizacija infrastrukture i prodaja nacionalnih bogatstava, a ništa se pozitivno nije promijenilo.

Komunalna naknada je ''hrvatski porez na imovinu''

Ne vidimo zašto bi Hrvatska trebala biti novi pokusni kunić MMF-a kad možemo dobiti povoljna financijska sredstva i od financijskih institucija unutar Europe, samo ih treba zatražiti na temelju dobrih programa društvenih reformi i provođenja mjera gospodarskog oporavka, rekao je Kosor.

Uvođenje poreza na imovinu, što je također najavio Slavko Linić, u HSLS-u drže nepotrebnim jer već postoji komunalna naknada koja je, tvrde, "hrvatski porez na imovinu".

Na svaku garažu, kuću, zemljište, zemlju u vlasništvu firme itd. plaća se komunalna naknada, koja nije niska, a ako će se uvoditi porez na imovinu, treba se ukinuti ta naknada, istaknuo je Kosor.

Po njegovom mišljenju, ni lijeva  ni desna koalicija ne tretiraju Hrvatsku kao suverenu državu jer vladajuća koalicija na čelu s HDZ-om i HSS-om odlazi po suglasnost za svoje odluke u Bruxelles", dok "lijeva koalicija očito planira za petog koalicijskog člana imenovati MMF-a i ići po mišljenje u Washington. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox