Davor Bernardić novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj su sjednici razriješiti dužnosti njezinog dosadašnjeg predsjednika Borisa Šprema zbog odlaska na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora, a na njegovo mjesto imenovali Davora Bernardića, predsjednika zagrebačkog SDP-a i dosadašnjeg predsjednika Kluba zastupnika SDP-a u skupštini.

Bernardić je u nastupnom govoru istaknuo kako to za njega znači dodatnu odgovornost te naglasio kako će nastojati unaprijediti rad skupštine u smislu učinkovitosti i još boljeg razumijevanja te iskrene suradnje i otvorenosti prema građanima.

Bandić: Ulaganje u Sljeme nemjerljiva promocija

U aktualnom satu zastupnik Marin Knezović (SDP) upitao je koliko je utrka svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu koštala Grad, ustvrdivši da je za grad ostvarena premala korist u odnosu na utrošeni novac, na što mu je gradonačelnik Milan Bandić odgovorio da Grad daje 4,5 milijuna kuna i da se taj novac višestruko vraća, jer građani mogu skijati na Sljemenu i da je nemjerljiva promidžba za Zagreb i Hrvatsku. Pozvao je Knezovića da ako ima dokaze o mogućim nezakonitostima o tome izvijesti nadležna tijela.

Stjepan Horvat (HSS) upitao je o nastavku radova na spajanju nove Branimirove, a gradonačelnik Bandić je rekao kako očekuje da će biti dovršena do jeseni izrazivši žaljenje što to nije učinjeno i prije. (Hina/jk)

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox