Design Thinking radionica @FER

U subotu, 19. siječnja 2019. godine od 8:30 do 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u prostorijama SPOCK-a (D-S20) održat će se Design Thinking radionica @FER koju zajedničkim snagama organiziraju FER, SPOCK, Sense Consulting, Design Thinking i eSTUDENT.


Radionica je namijenjena studentima i mladima koji su završili fakultet u posljednje dvije godine, a maštaju o pokretanju vlastitog startup-a ili prijavi za SPOCK - FER-ov studentski startup inkubator ili na jedno od natjecanja eSTUDENT-a (Elektroboj, Smartup, App Start Contest), ali još uvijek nemaju konkretnu ideju ili ne znaju koji je najbolji način za razraditi ideju i od kuda uopće krenuti.

Design Thinking je sve popularnija metoda za razvoj inovacija i rješavanje izazova kroz 5 koraka: empatiju, definiciju, ideaciju, prototipiranje i testiranje. Design Thinking metodologiju koriste poznate svjetske organizacije, brojni startupovi te javni sektor.

Radionicu će održati iskusni Design Thinking treneri iz poduzeća Sense Consulting koji će studionicima pomoći da njihove ideje prođu kroz sve navedene faze te da izrade svoj prvi prototip već na samoj radionici.

Na radionici će sudionici moći steći novi pogled na rješavanje problema i generiranje inovativnih rješenja, dobiti inspiraciju za drugačiji način razmišljanja i primjenu u svakodnevnom poslu, usvojiti Design Thinking metodologiju i konkretne alate za prepoznavanje korisnikovih potreba, generiranje i testiranje ideja u direktnom kontaktu s korisnicima.

Svi zainteresirani studenti i mladi koji su završili fakultet u posljednje dvije godine, mogu se prijaviti na radionicu putem linka za prijavu najkasnije do 16. siječnja 2019. godine u 23:59. Prijava na radionicu je obavezna, a potvrda o sudjelovanju sudionicima će biti poslana najkasnije do petka, 18. siječnja 2019.

SPOCK - Studentski startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu pomaže mladim poduzetnicima da od svojih projekata stvore i razviju vodeće startupe. Studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine imaju priliku sudjelovati u programu koji omogućava podršku, vodstvo, stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih da ideje pretvore u profitabilna rješenja i uspješne tvrtke.

Program koji nudi SPOCK omogućava startupima da se povežu sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji dijele njihovo znanje, iskustvo i interese.

Centar karijera FER-a je središnje mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom i u periodu do dvije godine nakon završetka studija, vezanu uz informiranje, savjetovanje, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitom studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, karijerno savjetovanje i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i osobnih vještina studenata. (G.G.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox