Dionica Hewlett-Packarda skočila 17%!

 

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja cijene su dionica oštro pale, nakon podatka o padu industrijske aktivnosti u Kini, po prvi puta nakon sedam mjeseci. Ulagače je uznemirio i oštar pad, za više od 7 posto, tokijskog Nikkei indeksa

 

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja cijene su dionica oštro pale, nakon podatka o padu industrijske aktivnosti u Kini, po prvi puta nakon sedam mjeseci. Ulagače je uznemirio i oštar pad, za više od 7%, tokijskog Nikkei indeksa, što je bio njegov najveći dnevni pad u posljednje dvije godine.

No, dobre vijesti iz američkog gospodarstva potaknule su polovicom sastanka rast cijena dionica, pa su se burzovni indeksi našli u pozitivnom području.

„Ulagači i dalje smatraju svaki pad cijena dobrom prilikom za kupnju, pa su se nakon oštrog pada ujutro dionice oporavile. U ovom okružju s rekordno niskim kamatama ulagači baš i nemaju puno alternativa za investiranje“, objašnjava Alan Lancz, predsjednik tvrtke Alan B. Lanz & Associates.

Među najvećim je dobitnicama jučer bila dionica Hewlett-Packarda, s rastom cijene za 17%, jer je taj tehnološki div povećao procjene za ovu godinu, nakon boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata u prvom kvartalu.

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/dionica-hewlett-packarda-skocila-17-posto/

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox