DIP dopustio Vuci pjevanje na dan izborne šutnje

Kandidati na parlamentarnim izborima, profesionalni pjevači, mogu tijekom izborne šutnje održavati koncerte, tijekom kojih, međutim, ne smiju iznositi svoja politička stajališta, ističe Državno izborno povjerenstvo, na upit kandidata, pjevača Siniše Vuce o mogućnosti održavanja koncerta u razdoblju izborne šutnje.

Kandidati mogu održati koncert "samo ukoliko je riječ o njihovim redovnim profesionalnim, unaprijed planiranim aktivnostima", ističe DIP u odgovoru Vuci te dodaje kako ni na koji način tijekom koncerta "u vrijeme šutnje" ne smije "iznositi politička stajališta, program liste, nositi promidžbena obilježja kao ni pjevati pjesme tekstovi kojih bi poticali potencijalne birače na određeni način glasovanja".

DIP podsjeća da se svaka izborna promidžba zabranjuje na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta, kao i 24 sata prije dana održavanja izbora. Izborna šutnja za predstojeće parlamentarne izbore počinje u ponoć s 2. na 3. prosinca i traje do 4. prosinca u 19 sati.

Splitski pjevač Siniša Vuco na izbore izlazi sa svojom neovisnom listom u prvoj i desetoj izbornoj jedinici pod sloganom Šutnja je zlato.

 

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox