DIP objavio potpune rezultate, promjena nema

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je potpune rezultate izbora zastupnika za sedmi saziv Hrvatskog sabora, koji će postati konačni nakon što isteknu rokovi za podnošenje eventualnih prigovora i žalbi.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin rekao je danas na konferenciji za novinare da se potpuni rezultati izbora ne razlikuju u odnosu na jučer objavljene rezultate, po kojima je Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) osvojila 80 mandata jer su u međuvremenu pristigli podaci samo za jedno biračko mjesto.

HDZ sa koalicijskim partnerima HGS-om i DC-om osvojio je 47 mandata, HDSSB ima šest mandata, kao i Hrvatski laburisti-stranka rada, a nezavisna lista don Ivan Grubišić dva mandata, dok su po jedan mandat osvojili HSS te HSP dr. Ante Starčević sa HČSP-om. Nacionalne manjine pak u Saboru imaju osam mandata.

DIP-ovo izvješće s potpunim rezultatima izbora sadrži podatke o odazivu birača po izbornim jedinica, osvojenim glasovima izbornih sudionika kao i imena kandidata izabranih za zastupnike čiji će mandat na utemeljiteljskoj sjednici Hrvatskog sabora potvrditi Mandatno imunitetno povjerenstvo. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox