DIV otvorio tvornicu u Kninu

Tvrtka DIV iz Samobora u vlasništvu Tomislava Debeljaka u Kninu je pustila u proizvodnju najmoderniju i najveću tvornicu vijčane robe u ovom dijelu Europe.

U novo postrojenje vrijedno 35 mil. eura DIV je uložio sredstva iz vlastite dobiti dok je HBOR u investiciji sudjelovao s 10 mil. eur kredita.

Pogon se prostire na površini pet nogometnih igrališta i u njemu su instalirane 23 linije za proizvodnju vijaka,14 linija za valjanje navoja i tri linije postrojenja za toplinsku obradu vijčanih materijala kapaciteta tri tone po satu.

Osim toga u rad su puštene i dvije proizvodne trake za proces galvanskog cinčanja kao i nova pakirnica finalnog vijčanog materijala.

Ono što je najvažnije istaći je kako će novo i moderno postrojenje otvoriti mogućnost zapošljavanja 350 radnika čime će postojeći pogon u Kninu uz sadašnji broj od 400 zaposlenih dosegnuti broj od preko 700 radnika.

Na svečanosti otvorenja je osim gradske vlasti i gradonačelnice Knina Josipe Rimac bio prisutan i Ivo Majetić, pomoćnik minstra gospodarstva.

 

Izvor: www.jutarnji.hr

Više na: http://www.jutarnji.hr/debeljak-u-kninu-otvorio-tvornicu-vijaka-s-350-zaposlenih-najveca-u-ovom-dijelu-europe/1126442/

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox