Dizanje kredita za financiranje kampanje dobra poruka HDZ-ovim biračima

Blokada zgrade sjedišnice HDZ-a pred stranku je postavila novi problem, piše Jutarnji list. Naime, za predizbornu kampanju namjeravali su založti upravu tu zgradu na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a sada će za kredit morati jamčiti članovi stranke osobnim mjenicama.

Od 20 članova Predsjedništva HDZ-a gotovo svi imaju vrijednu imovinu koju bi mogli dati kao zalog za stranaki kredit. Uvjet je da ta imovina nije kupljena na kredit i nije pod hipotekom.

Prije svega, svoj bi dom mogla zložiti Jadranka Kosor, čiji stan od 89 kvadrata u Šeferovoj ulici nije opterećen hipotekom.

Najviše bi, sudeći prema njihovim imovinskim karticama, stranci mogli pomoći Vladimir Šeks, Božidar Kalmeta i Branko Bačić – svi posjeduju po tri nekretnine koje nisu kupovali na kredit.

Iako je Luka Bebić bio spreman založiti svoju kuću u dolini Neretve za slobodu bivšeg premijera Ive Sanadera, to za stranku vjerojatno neće morati činiti. Nije za očekivati da će Jadranka Kosor tražiti osobne mjenice od članova vodstva koji ne idu na izbore – Luke Bebića, Andrije Hebranga i Branka Vukelića.

U svakom slučaju ne bi trebao biti problem od Predsjedništva stranke sakupiti jamstvo za 10 milijuna kuna.

Dizanje kredita dobra poruka biračima

HDZ-u uz sve brige neće trebati veći iznos kredita s obzirom da su troškovi kampanje ionako ograničeni na 16,5 milijuna kuna, a samo su iz prošle godine prenijeli 10,2 milijuna kuna viška prihoda.

Stoga je lako zaključiti, a isto su Jutrnjem potvrdili i izvori iz vrha stranke, da je najava Jadranke Kosor bila prvenstveno namijenjena motiviranju birača.

Predsjedništvo stranke zaista je spremno svojom imovinom jamčiti za kredit, a on ima jedan osnovni cilj: pokazati biračima da su iz ovog HDZ-a izbačeni svi koji su se bavili kriminalom i da on nema nikakve veze s lopovskom strankom kojoj je na čelu bio Ivo Sanader i koja se financirala iz crnih fondova. (jh)

 

 

 

 

Izvor: Jutarnji list, 2. studeni 2011.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox