Djelatnicima županije plaće smanjene 5,4 posto

Zaposlenici Šibensko-kninske županije od 1. rujna ove godine primat će plaće manje 5,4 posto, odlučeno je na današnjoj sjednici Županijske skupštine pošto je Državna revizija utvrdila da su plaće 65 djelatnika isplaćene 2009. premašile dopušteni iznos od 20 posto prihoda ostvarenih u toj godini.

 

Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je u izvješću koje je podnio članovima Županijske skupštine da su se nepravilnosti dogodile "zbog neinformiranosti službenika zaduženih za financijsko upravljanje i kontrolu".

Službenici, rekao je župan Pauk, nisu prošli edukaciju koju organizira Ministarstvo financija pa su višak u proračunu iz 2008. godine kao višak prihoda prebacili u 2009. te ukalkulirali u masu za izračun plaća.

Županijska sjednica opet je dva puta prekinuta na petnaestak minuta jer je za govornicu došao Stipe Petrina, načelnik primoštenske općine kojemu skupštinari osporavaju na izborima osvojeni mandat u tom županijskom tijelu zbog zakonske odredbe da istodobno ne može biti predstavnik općinske vlasti i član Županijske skupštine.

 

 

 

 

 

(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox