DKV nudi najveću LNG mrežu prihvata

Na putu pri održivoj mobilnosti LNG se ubraja u najvažnije alternative uobičajenim gorivima. U usporedbi s dizelom špedicije i logistička poduzeća upotrebom LNG-a mogu smanjiti svoje emisije CO2 za do 20 posto.


Zbog toga europski pružatelj usluga mobilnosti DKV teži izgradnji svoje mreže opskrbe LNG-a i svojim kupcima od sada nudi pristup na više od 230 LNG terminala u devet zemalja. Time DKV nudi najveću mrežu LNG crpki koje su neovisne o robnim markama, a koje pokriva više od 50 posto svih LNG terminala u Europi. Zemlje koje su se posljednje priključile su Austrija, Švedska i Finska.

LNG dobiva sve više značaja. U vremenima prelaska na čistu energiju želimo postati „Lead in Green“ – vodeći ponuditelj održivih rješenja opskrbe za prijevoznu branšu, govori Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services u tvrtki DKV Mobility.

Kako bi odgovorili na rastuće upite o alternativnim gorivima, DKV godišnje priključuje 5.000 crpki te se time uzda u višeenergetske crpke koje nude i alternativna goriva kao što su LNG, CNG, LPG ili vodik. U veljači 2021. tvrtka DKV uz to je započela svoju zelenu misiju te je najavila da će do 2023. postati klimatsko pozitivna tvrtka te da će intenzitet emisije ugljika voznih parkova svojih klijenata do 2030. smanjiti za 30 posto. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox