Dobre vijesti: Hit smo među njemačkim turistima

Iz najvećeg europskog turoperatera, njemačkog TUI-a stižu dobre vijesti za Hrvatsku: postali smo pravi hit među njemačkim turistima, piše Deutsche Welle.Hrvatska koja je, pored Malezije i švicarske regije Ticino, partner ovogodišnjeg turističkog sajma u Stuttgartu bilježi čak 57% više predbilježbi za ljetnu turističku sezonu nego u istom razdoblju lani.

Iako je Hrvatska rekorder, njemački turisti se više se zanimaju za ljetovanja u Bugarskoj, gdje je zabilježen porast za oko tisuću. Njemački turisti su željni novih odredišta, pa tako u TUI-u dobro prolaze i knjiženja za zemlje poput Rusije, Poljske, Mađarske ili Češke.

Više putovanja i puniji novčanik

Usprkos tomu, prema ovogodišnjem ispitivanju "Istraživačka grupa: odmori i putovanja"  (FUR), najviše Nijemaca će i ove godine svoj ljetni odmor provesti u domovini. Njih tridesetak posto ne namjerava prijeći državnu granicu, a kod inozemnih ciljeva - barem kod planiranja - vrijedi stara ljestvica: prva je Španjolska (13%), slijede Italija (8%), Turska (7%) i Austrija (5%). Već se prošle sezone pokazalo da je Hrvatska prošla bolje od planiranog a brojke TUI-a govore da bi moglo opet biti iznenađenja.

No sva turistička odredišta može radovati činjenica kako je čak 24% (od 2515 upitanih) izjavilo kako će ove godine više putovati nego prošle godine, a još više razloga za slavlje može pružiti činjenica kako je njih 29% odlučno ove godine na odmor potrošiti više nego prošle godine, objavio je Martin Lohmann iz FUR-a. To znači golem novac, jer Njemačka je bila i ostala svjetski prvak u potrošnji za odmor. (jh)

 

 

Izvor: www.dw-world.de
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox