Doček inauguracijskog leta Bruxelles - Zagreb

Dočekom inauguracijskog leta Bruxelles - Zagreb, belgijskog zrakoplovnog prijevoznika Brussels Airlines označen je početak letenja na spomenutoj liniji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Ovo je povećanje frekvencija na već postojećim izravnim letovima između Zagreba i Bruxellesa, što će zasigurno pridonijeti jačoj poslovnoj i turističkoj razmjeni te intenzivnijem prometu putnika. Dočeku inauguracijskog leta prisustvovali su Nj.E. Philippe Benoit, veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj, Davor Ižaković, pomoćnik ministra turizma te Andreas Weingartner, direktor Brussels Airlinesa za centralnu i istočnu Europu, koji je predstavio tvrtku.

Domaćin događanja, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, David Gabelica izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom:  "Zaista mi je drago što danas mogu pozdraviti Brussels Airlines u Zagrebu. Zagreb i Bruxelles dva glavna grada, imaju mnogo toga zajedničkog, u turističkom i poslovnom smislu, i zato nam je izuzetna čast što je ova aviokompanija prepoznala potencijal Zagreba i uvrstila ga u svoju mrežu“, izjavio je David Gabelica, član Uprave MZLZ-a te dodao kako je uvjeren da će i Brussels Airlines pridonijeti pozitivnim rezultatima i povećanju broja putnika koje MZLZ kontinuirano bilježi od početka ove godine.

 

I veleposlanik Nj.E. Philippe Benoit izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom Brussels Airlinesa i istaknuo važnost ove linije u turističkom i gospodarskom smislu: "Odnosi između Belgije i Hrvatske su izvrsni, no uvjeren sam kako uvijek postoji ogroman potencijal za intenziviranje i poboljšanje veza između naših dviju zemalja i naših naroda. Zato je ovaj let još jedan most između Belgije i Hrvatske koji će zasigurno utjecati na povećanje broja putovanja između Zagreba i Bruxellesa te poslovnu razmjenu, korisnu za obje državne ekonomije." 

U prvih osam mjeseci 2015. godine Hrvatsku je posjetilo 12 milijuna gostiju, od toga 140 tisuća iz Belgije, koji su ostvarili više od 730 tisuća noćenja, što predstavlja rast od 6% . PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox