Dodijeljene nagrade poduzetnicima godine

Matija Habljak/PIXSELL

Svečana dodjela nagrada održala se u zagrebačkoj Laubi i okupila je kremu hrvatske poslovne scene.


Osim što je dokazao da se u Hrvatskoj s inovativnim idejama može uspjeti, izjavio je da mu je jedan od ciljeva bio i stvoriti vrhunska radna mjesta. Trenutno ima 350 zaposlenih, a ove godine ih žele otvoriti još više od sto.

U potkategoriji Međunarodno postignuće nagradu je osvojio Siniša Stanić iz slavonskobrodske tvrtke Simplex koja se bavi montažom dizala, kao i proizvodnjom alata i komponenti za dizala. 

Na ovom četvrtom po redu izboru, sudjelovalo je 36 poduzetnika iz 28 tvrtki, a hrvatski EY Poduzetnik godine će se u lipnju u Monacu natjecati za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine.

Predsjednik žirija Emil Tedeschi ustvrdio je da je ova manifestacija svojevrsni fenomen jer promovira nešto jako važno za naše društvo, a to je podrška, odnosno stvaranje kulture slavljenja tuđeg uspjeha.

Berislav Horvat iz EY Hrvatska izjavio je da poduzetnici u Hrvatskoj još uvijek nemaju status koji zaslužuju i često se poduzetništvo kao takvo spominje u negativnom kontekstu.

Uz pravovaljanu podršku ulagat će se više, što će u konačnici rezultirati novim radnim mjestima, većoj potrošnji i većim prihodima od poreza.

"Na društvu je velika odgovornost stvoriti pozitivnu poduzetničku klimu, kao i da promovira ambiciju, ideju, izvrsnost i želju za uspjehom", poručio je Horvat.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox