Dodvoravanje prije izbora: Čačićev Coning dobio 4 milijuna kuna kredita?!

Varaždinski Coning, čiji je jedan od osnivača bio i budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, dva dana prije izbora dobio je od Croatia osiguranja četiri milijuna kuna kredita, iako je tvrtka u dugovima, a zadnjih šest mjeseci bila je u blokadi, piše Večernji list.

List piše kako je Coning dobio kredit uz povlaštenu kamatu od sedam posto, iako je uobičajena 10 posto te se poziva na izvore koji kažu kako Coning nije imao uvjete za dobivanje kredita zbog blokade i dugova i zbog ocjene visokog rizika.

Čak i da se je tvrtka financijski stabilna svejedno ne bi imala pravo na kredit od 4 milijuna kuna jer nema dovoljnu premiju. U idealnoj situaciji Coning bi mogao dobiti tek tri milijuna kuna.

Upućeni smatraju da je Coning dobio kredit zbog dodvoranja novoj vlasti, to jest Radimir Čačiću koji će u novoj vlasti obnašati dužnosti ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade, a kad se budu dijelile fotelje među koalicijskim partnerima, HNS-u možda pripadne Croatia osiguranje.

U Croatia osiguranju nisu htjeli komentirati ovaj kredit, dok je Ankica Mamić, zadužena za Čačićev PR poručila kako njezin klijent od 2000. godine nema veze s Coningom. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 13. prosinca 2011.
Foto:  Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox