Dogovorena isplata otpremnina bivšim radnicima Gortana

Nakon isplate svih zaostalih plaća 66-orici bivših radnika zadarske građevinske tvrtke Gortan, dogovorena je i isplata dva milijuna kuna otpremnina za koju, kao i u slučaju plaća, jamči zadarski poduzetnik Reno Sinovčić.

Nakon što je bivšim radnicima Gortana isplaćeno šest milijuna kuna zaostalih plaća, dogovorena je i isplata preostala dva milijuna kuna duga za otpremnine, a pravnik zastupnik SSSH Vedran Uranija ističe da se ovih dana očekuje potpisivanje sporazuma kojim će biti ugovoreni detalji isplate.

Postigli smo dogovor s Renom Sinovčićem, koji posreduje između Uprave i radnika, i koji je preuzeo cijeli dug u iznosu od dva milijuna kuna i to u roku od 30 do 60 dana. S tim da neće biti 10-postotnog odbijanja, kako je još prije bilo dogovoreno, te da eventualni stečaj neće biti zapreka da se naplate radnici, kazao je Uranija.

Ako bi se slučajno kasnilo s isplatom, dogovoreno je, kako ističe Uranija, da isplata dva milijuna kuna za otpremnine bude zajamčena Sinovčićevim zadužnicama. Tako se konačno nazire kraj problemima vezanih uz isplatu bivših radnika Gortana koji su ostali bez posla, dok je tvrtka uzela kooperante. Uranija ističe da sada predstoji borba za vraćanje radnika na posao. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox