Dok IGH kopni, Juri Radiću biznis cvjeta

Dok kriza u sektoru građevinarstva ozbiljno nagriza IGH-ove poslovne rezultate, neke tvrtke povezane s njegovim vlasnikom Jurom Radićem, uspijevaju ostvariti zavidnu profitabilnost i rast imovine, piše Poslovni dnevnik.

Od rekordne 2008. godine poslovanje i rezultati Instituta IGH u znaku su recesije. Konsolidirani rezultati otad su okopnjeli za približno trećinu, na lanjskih 514 milijuna kuna, a neto dobit iznosila je skromnih 1,7 milijuna kuna.

S druge strane, neke tvrtke povezane s čelnikom IGH-a vrlo se dobro nose s krizom u sektoru građevinarstva. To svakako vrijedi za Jadring i Andris, malo poznate tvrtke od kojih je prva registrirana za usluge u turizmu, projektiranje, građenje i nadzor, a druga za inženjerstvo i s tim povezano tehničko savjetovanje. Jadring je u vlasništvu Jure Radića, a Andris je, kako je Poslovnom dnevniku potvrdio sam Radić, ''svojedobno bio u vlasništvu supruge''. Kako je došlo do vlasničke promjene u Andrisu, Radić nije precizirao.

Obje su tvrtke od 2007. do 2010. ostvarile pozamašne prihode i u nekretnine uložile ukupno više od 10 milijuna kuna. Jadring je na 11 milijuna kuna prihoda ostvario 6 milijuna kuna dobiti, dok je Andris na nepunih 14 milijuna kuna prihoda imao čak 9,2 milijuna dobiti.

Zanimljivo je da su, prema podacima iz Sudskog registra, u ulozi osnivača i zakonskog zastupnika tvrtke Andris danas osobe koje su funkcijama isprepletene s tvrtkama iz sustava Grupe IGH, a s nekima od njih Andris dijeli i istu adresu u Ilici 93. Kao osnivač Andrisa navodi se Hrvoje Dorotić, a zakonski zastupnik je Marica Vojković. (jh)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 7. svibnja 2012.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox