DOK-ING najveći domaći izlagač na ASDA izložbi

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA (Adriatic Sea Defense & Aerospace) posvećena obrani, zrakoplovstvu, Cyber obrani i domovinskoj sigurnosti svečano je otvorena u Zadru.


Ova najveća međunarodna izložba vojne opreme i naoružanja na ovom prostoru okupila je preko 200 izlagača i 30 visokih državnih delegacija iz Europe, Amerike i Azije. Odvija se od 03-05 svibnja, a po prvi puta se ove godine odvija u Zadru, u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić”.

DOK-ING je jedan od najvećih izlagača iz Hrvatske te smo na štandu od 80 m2 predstavili svoje proizvode iz sigurnosti i obrane, protuterorizma i kriznog menadžmenta. DOK-ING je međunarodno poznat budući da izvozimo u 50-ak zemalja diljem svijeta te su nas posjetile i brojne delegacije na najvišem nivou. Ove godine je fokus tvrtke na predstavljanju novog protuterorističkog robotskog vozila MV-3 Hystrix, koje je izazvalo ogroman interes i otvorilo vrata budućim poslovnim uspjesimaizjavio je Mislav Manda, direktor Odjela  prodaje i marketinga DOK-ING-a.   

Svečano otvorenje sedme po redu izložbe otvorila je klapa hrvatske ratne mornarice s prigodnim hrvatskim pjesmama. Slijedili su pozdravi župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji je istaknuo prednost održavanja ove izložbe u Zadru, upravo zbog položaja Zadra: zračne i morske luke. Izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane RH Mario Banožić je, u svom pozdravnom govoru, jednako tako naglasio zadovoljstvo sa Zadrom kao lokacijom održavanja ASDA-e budući da se baš u Zadru nalaze značajne postrojbe Hrvatske vojske, koje su s vremenom postale jedan od njegovih prepoznatljivih simbola.

Ministar Banožić je u svom govoru izjavio: Smatramo kako je jačanje hrvatskih tvrtki i potpora koju im pružamo pomažući im da izlažu svoje proizvode uz relevantne međunarodne partnere, od iznimne važnosti za dugoročni razvoj hrvatske obrambene industrije. Uistinu smo ponosni što iz godine u godinu, između ostalog i na samoj ASDA-i, svjedočimo sve izraženijoj inovativnosti i izvrsnosti proizvoda hrvatske obrambene industrije.

Ministar Banožić je izjavio kako su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane prepoznali hrvatsku obrambenu industriju kao generatora gospodarskog razvoja i promotora vrhunskih hrvatskih proizvoda. Načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj rekao je da je ASDA jedna od najvećih izložbi takvog tipa u našem dijelu svijeta. Ona je prilika da se predstavnici oružanih snaga i vojne industrije nađu na jednom prostoru i razgovaraju o temama od zajedničkog interesa.

Najbitnije je da se Hrvatska vojna industrija prikaže u najboljem svjetlu na zahtjevnom tržištu, rekao je admiral Hranj.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox