Dolazi nova generacija iPhone-a... još tanja i još lakša

Apple će u trećem tromjesečju lansirati na tržište novu generaciju iPhonea, izvijestio je u srijedu The Wall Street Journal. Pozivajući se na 'upućene izvore', list je objavio da je Apple naručio ključne komponente koje će se koristiti u novoj verziji iPhonea i da će on biti tanji i lakši od iPhonea 4.

 

Appleove procjene prodaje novog iPhonea prilično su agresivne - citirao je WSJ izjavu izvora u jednom od Appleovih dobavljača dijelova. Rekli su nam da budemo spremni pomoći tvrtki ostvariti ciljanu prodaju 25 milijuna uređaja do kraja ove godine - kazao je taj izvor.

U početnoj fazi proizvodit će se nekoliko milijuna telefona - napomenuo je, dodajući da se od dobavljača traži da komponente u kolovozu isporuči Appleovoj tvrtki za montažu Hon Hai sa sjedištem u Tajvanu. U Appleu nisu željeli komentirati WSJ-ovo izvješće.

Proteklih su tjedana financijski analitičari prognozirali da će Apple početi proizvoditi novi iPhone u kolovozu i lansirati ga na tržište u rujnu ili listopadu. Poduzeće je lansiralo iPhone 4 u lipnju prošle godine. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox