Don Grubišić kažnjen zbog ulaska u politiku: Ne smije služiti misu i ispovijedati

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić izrekao je "kaznu suspenzije ispovijedanja, propovijedanja i slavljenja mise te zabranu nošenja svećeničkog odijela don Ivanu Grubišiću", koji je na protekle izbore išao sa svojom nezavisnom listom i dobio mandat u Hrvatskom saboru.

Kazna obustave - suspenzije čina vlasti Svetoga reda don Ivanu Grubišiću posljedica je aktivnog sudjelovanja u politici osnivanjem stranke tzv. Građanske inicijative; prihvaćanja javne službe saborskog zastupnika koja sa sobom nosi sudjelovanje u vršenju građanske vlasti; nepriličnog ponašanja koje je tuđe svećeničkom pozivu; te ustrajnog neposluha prema svojem Ordinariju, navodi se u priopćenju Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije u kojemu se napominje da don Ivan Grubišić zadržava pravo na primanje određene mirovine kao i svi drugi umirovljeni svećenici.

U priopćenju se kaže da je kaznu nadbiskup "bio prisiljen izreći budući da su ostali bez uspjeha svi pokušaji Ordinarija da ga, kako prije tako i za vrijeme izborne kampanje, odvrati od kršenja crkvene discipline". (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox