DPD Croatia svečanim otvorenjem novog distributivnog centra započeo novu eru poslovanja

Nakon 15 godina poslovanja DPD-a u Hrvatskoj, tvrtka je početak 2019. obilježila preseljenjem sjedišta na novu lokaciju, u Sesvete, gdje je prema visokim standardima DPDgroup izgrađen novi distributivni centar.


Potreba za novim skladišno-manipulativnim prostorom javila se prvenstveno kao posljedica kontinuiranog povećanja volumena paketa i naglog rasta ecommerce sektora. Samo u 2018., tvrtka bilježi kvantitativni skok u volumenima od 35% te rast prihoda od 40%. Uz to, uvelike se ističe porast od 110% u izvozu paketa, čime se DPD pozicionirao na prvo mjesto u segmentu izvoza. 

Novi kompleks proteže se na parceli veličine 14.000 m2. Najveća posebnost novog centra jest ta što je on među prvim cross-dock skladištima na ovim prostorima u kojem se koristi trenutno dostupna sortirna tehnologija na tržištu. DPD će tako na dnevnoj bazi moći sortirati više od 25.000 paketa.

Ovaj je događaj okupio brojne DPD klijente, koji su jedni od najvećih e-trgovaca na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i visoke političke dužnosnike, poput francuskih veleposlanika u Republici Hrvatskoj.  Svim okupljenim gostima obratio se i Generalni direktor DPD-a, Igor Jakovljević: “Naši rezultati govore sami za sebe. Oni su posljedica našeg pametnog planiranja i vođenja tvrtke, našeg truda i zalaganja, ali su i plod uspješno ostvarene suradnje s klijentima. Osim povećanja kapaciteta, novi će centar također osigurati najvišu kvalitetu usluge, što klijenti od DPD-a i očekuju.”

Uz pružanje visoke razine kvalitete na tržištu distribucije, DPD Croatia ulaže i u korporativni program društveno-odgovornog poslovanja, poznat i kao DrivingChange, zbog kojeg je vodstvu tvrtke prošle godina bila uručena HUP-ova nagrada „Sjaj“. Tako je prigodom svečanog otvorenja novog sjedišta, direktor Jakovljević uručio donaciju u iznosu od 15.000 kn lokalnoj sesvetskoj Humanitarnoj udruzi Dobra Volja, kako bi se još jednom odužili zajednici u kojoj radimo te kroz rad Udruge pomogli najpotrebitijim članovima našeg društva. 

B.D.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox