DPD Croatia započinje novu eru dostave

DPD Croatia napravila je korak bliže u ostvarenju vizije zelene dostave. Nakon što su svoj vozni park obogatili električnim biciklima kojima se vrši dostava u užem centru Zagreba, sada su otišli i korak dalje! DPD Croatia predstavlja prvi električni kombi u svojoj floti – Nissan e-NV200 XL Voltia!


E-NV200 XL Voltia model je dvostruko većeg kapaciteta od standardnog modela Nissan e-NV200 te je od 2020. dodan Nissanovom službenom europskom asortimanu modela. Voltia, vodeća europska tvrtka za e-mobilnost, preoblikovala je osnovni model u vozilo kapaciteta teretnog prostora 8 m3. Novitet je i osvjetljenje teretnog prostora te utovar na stražnja vrata. Vozilo ima jednaku snagu i domet kao i osnovna verzija, odnosno raspolaže električnim motorom snage 80kW, maksimalna brzina koju postiže je 123 km/h, a ovisno radi li se o vožnji na otvorenoj cesti ili gradskoj vožnji, jednim punjenjem može prijeći između 167 i 236 km. Inovativan pristup rezultirao je izvedbom električnog dostavnog vozila  koje ne proizvodi štetne emisije, a troškovno je na istoj razini kao i slični dizelski modeli. Razne dostavne službe u zapadnoj i srednjoj Europi već su prepoznale puni potencijal ovakvih vozila, a sada im se priključila i DPDgroup!

Razvoj flote električnih vozila ovog tipa još je jedan korak naprijed prema viziji DPDgroup, pa tako i DPD Croatia, da dostavu paketa učini ekološki prihvatljivijom. Krajem prošle godine već su poduzeli prve korake prema ostvarenju tog cilja: otvorili su prvi urbani depo u centru Zagreba iz kojeg se dostava u uži centar vrši električnim biciklima. Nabavka novog vozila Nisan e-NV200 XL Voltia samo je početak u novoj eri dostave! Novu Nisan Voltiu također će biti moguće vidjeti u užem centru Zagreba. Njome će se unutar dometa od 100-njak kilometara vršiti dostava na 80-100 adresa dnevno. Uz navedeno, u planu je i otvorenje još nekoliko urbanih depoa u većim gradovima diljem Hrvatske, a u naredne dvije godine i proširenje flote električnih vozila – cilj je do kraja 2022. godine raspolagati s više od 20 električnih vozila.

Igor Jakovljević, izvršni direktor DPD Croatia: Razvoj voznog parka bez štetnih emisija važan je korak u našoj strategiji da ostanemo jedan od vodećih pružatelja usluga dostave u našoj zemlji. Ali to je samo polazna točka naše „zelene“ inicijative. U budućnosti od nas možete očekivati još više noviteta!

Vizija DPDgroup do 2025. godine je isporuka paketa u više od 225 najvećih europskih gradova diljem 20 zemalja, isključivo vozilima s nula ili vrlo malo štetnih emisija, osigurati „zelenu dostavu“ za 80 milijuna stanovnika, u svoje poslovanje uvesti 7.000 alternativnih dostavnih vozila te diljem Europe otvoriti 80 novih urbanih depoa, kako bismo bili još bliži našim kupcima. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox