Dragan Čović već vidi HDZ BiH u Hrvatskom saboru

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će lista HDZ-a u 11. izbornoj jedinici osvojiti sva tri mandata za Hrvatski sabor, prenose mediji u Mostaru navodeći da je Čović s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor u Zagrebu razgovarao o pripremama za predstojeće izbore za Hrvatski sabor.

 

Ja očekujem da, s obzirom na odnose koji postoje u dijaspori, a napose u BiH, HDZ-ova lista dobije sva tri zastupnika - rekao je Čović. Dodao je kako će tehnički uvjeti za glasovanje u Bosni i Hercegovini biti značajno limitirani u odnosu na protekle izborne cikluse. Očekuje se da će osobe s hrvatskim državljanstvom, upisane u popise birača u 11. izbornoj jedinici, na predstojećim izborima za Hrvatski sabor moći glasovati samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima odnosno na četiri lokacije u BiH.

Unatoč tim ograničenjima Čović je uvjeren kako će stranačka infrastruktura HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. privući dovoljan broj birača kako bi lista HDZ-a Jadranke Kosor osvojila sva tri mandata, koliko iznosi fiksna kvota koja se bira u 11. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox