Država prodaje 10 građevinskih zemljišta

Foto: Ilustracija

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je javni poziv za prodaju deset nekretnina u nekoliko županija, većinom građevinskih zemljišta u državnom vlasništvu, čija je ukupna vrijednost temeljem oglašenih početnih cijena blizu 8 milijuna kuna, a ponude se mogu podnijeti do 11. prosinca. 

Javni poziv za prodaju AUDIO je objavio na svojim web stranicama, a od deset oglašenih nekretnina devet je građevinskih zemljišta i jedan poslovni prostor u Karlovcu. Najveću oglašenu početnu cijenu od gotovo 6 milijuna kuna ima građevinsko zemljištima u Varaždinu, koje s početnom cijenom od gotovo 1,2 milijuna kuna slijedi zemljište u Jelenju u Primorsko-goranskoj županiji, te s 400.000 kuna zemljište u Kaštelu u Istarskoj županiji.

Početne cijene ostalih oglašenih nekretnina/građevinskih zemljišta manje su od 350.000 kuna, a najmanje, oko 6.000 kuna, traži se za zemljište u Podravskoj slatini u Virovitičko-podravskoj županiji. Uz početnu cijenu za svaku nekretninu u pozivu za prodaju naveden je iznos jamčevine koju treba unaprijed uplatiti, a iz AUDIO-a napominju da se sve nekretnine prodaju u zatečenom stanju "viđeno-kupljeno" te da ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne.

Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, ako prvi najbolji ponuditelj odustane od ponude gubi pravo na jamčevinu, a ako pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ugovorne cijene ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj koverti nadopune ponudu.

Poziv je usmjeren domaćim pravnim i fizičkim, te stranim pravnim osobama. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox