Država prodaje udjele u devet tvrtki

Agencija za upravljanje državnom imovinom objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica, odnosno poslovnih udjela u devet trgovačkih društava u vlasništvu države i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje provedbom postupka javnog nadmetanja.

Investitori zainteresirani za kupnju tih udjela Agenciji svoja pisma namjere trebaju dostaviti do kraja radnog dana 24. listopada ove godine, nakon čega će Agencija donijeti odluku o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja, na koji će biti pozvani samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere.

Na prodaju su ponuđeni manjinski udjeli u devet društava u državnom vlasništvu, a najveći među njima je 29,1 postotni udio u temeljnom kapitalu, odnosno 383 dionice Veterinarske stanice d.o.o. Zaprešić. Prodaje se i 9,25 posto temeljnog kapitala Virovitičke tiskare, 4,17 postotni udio u bjelovarskoj tvrtki Ratarstvo d.o.o te poslovni udio koji čini 1,17 posto temeljnog kapitala Veterinarske ambulante Rovinj d.o.o.

Kod preostalih pet društava udjeli na koje se odnosi ovaj javni poziv manji su od jedan posto temeljnog kapitala, a riječ je o tvrtkama Armko d.d. iz Konjšćine, Hain Istra d.o.o. iz Buja, Slavonija d.o.o. iz Novske, Tubs d.d. Lučko te Union d.d. Zagreb. (Hina/HT)

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox