Dubrovački rekord: 10 posto više turista nego prošle godine

Dubrovački turizam ruši rekorde. Zabilježeno je povećanje od 10 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima za razdoblje od siječnja do kraja srpnja ove godine.

Najveći broj gostiju bio je iz Velike Britanije s 18 posto udjela u ukupnom broju turista i povećanjem od 44 posto u ostvarenim noćenjima. Potom slijede gosti iz Francuske, Njemačke, Hrvatske, Rusije, SAD-a, Švedske, Norveške i Španjolske, izvjestili su iz Turističke zajednice. Zamjetna povećanja broja turista očita su s gotovo svih tržišta osim Španjolske, koja prolazi kroz razdoblje gospodarske krize, a porast se bilježi i iz skandinavskih zemalja.

U srpnju je bilo 120.990 dolazaka ili šest posto više nego u istom mjesecu lani, a ostvareno je 525.985 noćenja, što je za 10 posto više nego u prošlogodišnjem srpnju. Najviše noćenja u srpnju u Dubrovniku ostvareno je u hotelima 318.636 ili četiri posto više nego prošle godine, dok je u privatnom smještaju ostvareno 122.845 noćenja odnosno 35 posto više nego u srpnju 2011.

Prema riječima dubrovačkih turističkih djelatnika vrhunac turističke godine jednako je uspješan i pozitivan kao i dosadašnji tijek sezone, što je potvrda svih aktivnosti čimbenika dubrovačke turističke ponude kao i atraktivnosti Dubrovnika kao turističke destinacije na zapadnoeuropskih tradicionalnim tržištima, ali i u cijelom svijetu. (Hina/HT)

 

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox