Dubrovnik: Međunarodna konferencija o tržišnom natjecanju

Međunarodna konferencija Pravo tržišnog natjecanja u tranziciji: trendovi i izazovi, koja je danas počela s radom u Dubrovniku, okupila je stotinjak sudionika, stručnjaka za tržišno natjecanje iz desetak zemalja među kojima su i vodeći stručnjaci za tržišno natjecanje iz EU i SAD-a .

 

Na skupu, koji je organiziralo odvjetničko društvo Babić i partneri d.o.o., do 17. lipnja izlagat će trideset vodećih stručnjaka iz različitih zemalja i to predstavnici državnih agencija, ekonomski stručnjaci te predstavnici akademske zajednice.

Obraćajući se okupljenima na otvaranju skupa šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren kazao je kako je tržišno natjecanje važna, temeljna grana nužna za integraciju država u Europsku uniju sa snažnim utjecajem na sve sfere društva i poslovanja. Ovo je pravo vrijeme za hrvatske tvrtke da se suoče s izazovima tržišnog natjecanja, da prihvate da postoje granice te uspostave pravila. One moraju doći k tržištu, a ne čekati da ono dođe k njima - rekao je Vandoren.

Na skupu je naglašeno kako sustav razvijenog prava tržišnog natjecanja doprinosi inovaciji, boljoj ponudi te nižim cijenama roba i usluga. Na konferenciji će se stoga raspraviti neka od najvažnijih pitanja i aktualnosti prava tržišnog natjecanja. Pritom će se komparativno prikazati iskustva i trendovi u pravu tržišnog natjecanja između ostalog u Europskoj Uniji, SAD te zemljama u tranziciji. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox