"Dubrovnik nije samo za strance, nije ništa skuplji od Zagreba"

Dubrovnik nije samo skupo i glamurozno odredište tipa 'grad muzej' za strane i turiste koji dolaze samo avionom, nego ima ponudu i za sve ostale turiste, pa tako i domaće s manje novca koji mogu boraviti u njegovom kvalitetnom privatnom smještaju te se dobro u Dubrovniku zabaviti tijekom cijele godine, istaknuto je na jučerašnjem predstavljanju ponude dubrovačkog privatnog smještaja u Zagrebu.

Predstavljanje te ponude organizirali su grad Dubrovnik i njegova Turistička zajednica s ciljem, kako je kazao pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more u gradu Dubrovnik Milan Perić, povećanja broja turista, promocije privatnog smještaja i uklanjanja predrasuda da je Dubrovnik skup i nedostupan za većinu domaćih ljudi.

Pozivamo Zagrepčane i druge domaće turiste, posebno studente i mlade obitelji da dođu u Dubrovnik i sami se uvjere da nije ništa skuplji nego Zagreb ili neki drugi grad na Jadranu, što dokazuju i cijene privatnog smještaja koje se po danu kreću od 30 eura na više, istaknuo je Perić.

U Dubrovniku trenutno ima 11,5 tisuća kreveta u privatnom smještaju, koji su sve traženiji i relativno dobro popunjeni, imaju dobar odnos kvalitete i cijene jer je taj smještaj u većini kategoriziran od tri pa i do pet zvjezdica.

Po trenutnim podacima mnogi od njih su već rezervirani za cijeli lipanj i rujan.

Za iznajmljivače se zadnje dvije godine provode i posebne edukacije za privatni smještaj.

Svi su objedinjeni i u prije dvije godine početom projektu "Dubrovnik Quality Private Service", kao i u pratećem katalogu, naglasio je Božo Burić iz dubrovačke Turističke zajednice.

Dodao je i kako Dubrovnik sve više promovira i razvija vikend programe, za što privatni iznajmljivači također pokazuju zanimanja. (Hina/jh)

 

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox