Dukat mijenja način dostave

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Mliječna industrija Dukat pokreće proces izdvajanja dostavne djelatnosti iz vlastitog poslovanja, čime se fokusira na svoju osnovnu djelatnost otkupa i prerade svježeg sirovog mlijeka 

Sadašnjim zaposlenicima-vozačima dostavnih vozila bit će ponuđen nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika. Izdvajanje dostavne djelatnosti (djelatnosti dostave roba na prodajna mjesta) iz poslovanja posljedica je promjena i zahtjeva koji dolaze poglavito s tržišta maloprodaje, i koji uvjetuju promjene u poslovanju cjelokupne domaće prehrambene industrije, navodi se u obavijesti Dukata na Zagrebačkoj burzi.

Iz Dukata napominju kako tržište maloprodaje danas karakterizira konsolidacija sektora na više razinaS jedne strane prisutno je okrupnjavanje i jačanje udjela velikih trgovačkih lanaca uz istodobno smanjenje udjela malih i srednje velikih trgovaca. 

 S druge strane veliki trgovački lanci danas investiraju i razvijaju vlastite logističke kapacitete odnosno skladištenje i distribuciju, te na taj način šire svoju osnovnu djelatnost i na dostavu roba na prodajna mjesta. U skladu s tim Dukat iz vlastitog poslovanja izdvaja dostavnu djelatnost i usluge, koje će tvrtka od kraja travnja 2013. godine ugovarati s vanjskim suradnicima, poglavito s onima koji su danas zaposlenici-vozači dostavnih kamiona Dukata.

Sadašnjim zaposlenicima-vozačima Dukatovih dostavnih vozila bit će ponuđen nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika Dukata. Pri tome će Dukat svojim zaposlenicima-vozačima dostavnih vozila osigurati stimulativne uvjete za nastavak suradnje kroz model vanjskog suradnika, navode iz te tvrtke. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox