Dukat povećao otkupnu cijenu mlijeka

Iz Dukata su izvjestili da su povećali otkupnu cijenu sirovog mlijeka na svojoj otkupnoj bazi za 15 lipa po kilogramu isporučenog mlijeka.

Korekcija otkupnih cijena mlijeka, kako su istaknuli, obračunava se za otkupljeno mlijeko od 1. listopada ove godine. Povod za povećanje otkupnih cijena mlijeka jest težak položaj proizvođača mlijeka, dodatno ugroženim od posljedica ovogodišnje suše koja je prouzročila ne samo značajan rast cijena stočne hrane već i mogući nedostatak stočne hrane u Hrvatskoj, navode u Dukatu.

Na nužnost sustavnog rješavanja nagomilanih problema s kojima su suočeni proizvođači mlijeka nedavno su upozorili i iz Gospodarsko interesnog udruženja Croatiastočar navodeći kako je nužno hitno zaustavljanje negativnih trendova u mljekarskom sektoru, posebno u primarnoj proizvodnji mlijeka. Također su upozorili kako i poslovanje mljekarske industrije već treću godinu za redom bilježi negativne trendove, piše business.hr

U zadnja tri mjeseca zabilježeni su negativni trendovi u otkupu mlijeka, a u lipnju i srpnju otkupljene su najmanje količina mlijeka u zadnjih osam godina. S obzirom na već sada prisutne posljedice suše, može se očekivati daljnji, drastičnih pad u proizvodnji mlijeka, upozorili su iz Croatiastočara, uz podatak i kako se prvih šest mjeseci ove godine bilježi porast klanja i izvoz krava za oko 15 posto u odnosu na prošlu godinu. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox